content-single.php

Írjunk blogot!

Manapság mindenki blogot ír, már aki az online világban jelen akar lenni. Aki szeretné, hogy észrevegyék, hogy megismerjék, hogy olvassák, akinek valami miatt fontos, hogy olyan embereket gyűjtsön, akik kíváncsiak rá, az blogot ír.

Úgy adódott, hogy én is hasonló helyzetbe kerültem. Elvégeztem a tanfolyamot és most szeretném használni a szerzett tudást. Van működő honlapom, ahol leírom, mivel foglalkozom, el lehet engem érni telefonon, e-mailben, sőt a honlapon keresztül küldött üzenetben is. Eddig mégsem akadt megrendelőm ezen az úton. (Szerencsére ismeretség útján igen, de akkor minek van honlapom…?)

Valami még hiányzik.

Elkezdtem olvasgatni, kutatni a titok nyitját, hogyan lehet ezen javítani. Egy ismerősöm ajánlotta a gazdagmami.hu oldalt, ahol sok érdekeset találtam, mindenféle marketing tippeket: hogyan növeljük a honlap látogatottságát, hogyan keltsük fel az emberek figyelmét és végül hogyan szerezzünk vevőket, megrendelőket. Többek közt arra is buzdított ez az anyag, hogy írjunk blogot.

Elgondolkodtam a dolgon, de mivel nem vagyok egy cserfes típus, tegnap délután komoly fejtörést okozott nekem ez a blog-dolog.

Jó, írok blogot, de miről?
Ez ugyebár egy komoly probléma. Ha valamit ki kell találni, de nem jut eszembe semmi…
És akkor hirtelen beugrott: erről fogok írni! Itt a megoldás!

Aludtam rá egyet, és ma este elkezdtem. Hurrá, írom a blogomat!!!
Azt is leírom, hogy mit várok a blog írástól.
Egyfelől úgy érzem, ha rendszeresen írok, azzal nagyon sok időm elmegy majd. Négy gyerek mellett lehet, hogy komolyabb szervezést igényel ennek beillesztése a tennivalóim közé. Azért megpróbálom.
Másfelől: miközben ezt a szöveget írtam, lett még egy-két téma ötletem, amiket szeretnék megírni. Szakmai jellegűek is (pl. programozás), meg családdal, időbeosztással kapcsolatosak, illetve most a marketing téma is foglalkoztat, erről is írok majd.
Remélhetőleg lesznek olyan emberek, akik elolvassák ezen gondolataimat, esetleg hozzá is szólnak itt az alábbi űrlapon keresztül, és érdekes eszmecserék alakulhatnak ki. Ezennel föl is teszem a kérdést, amire válaszokat várok: Te írtál már blogot? Hogyan kezdted el? Mi volt az első inspiráció, ami miatt elkezdted? Lett-e valamilyen hatása?

Köszönöm, hogy végig olvastad, és ha van kedved, szólj hozzá!

Az alábbi hozzászólás érkezett: “Írjunk blogot!

  1. Én még nem írtam blogot és nem vagyok szakértő, de szerintem ha azt akarod, hogy olvassanak és embereket akarsz a honlapodra vonzani, akkor azért egy kicsit gyakrabban kellene írnod…
    Amúgy a munkáid nagyon tetszenek, ha majd egyszer honlapra lesz szükségem, akkor biztos, hogy Hozzád fordulok!
    Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .